سردار سید کمال هادیان فر در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در حال حاضر 33 میلیون جلد گواهینامه در کشور وجود دارد که 12 میلیون آن مکانیزه صادر شده است، افزود: بر اساس آمارهای موجود 70 درصد گواهینامههای صادره در کشور متعلق به مردان و 30 درصد زنان است.
وی با اشاره به اینکه سالانه به طور متوسط بیش از 3 میلیون جلد گواهینامه در کشور صادر میشود، گفت: 61 درصد گواهینامههای صادره جدیدالصدور بوده و مابقی تعویض و المثنی هستند.
جانشین رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه طرح ملی صدور گواهینامههای هوشمند رانندگی از فردا دوشنبه 18 خرداد ماه سال جاری در شهر تهران برای گواهینامههای «ب 1» جدید الصدور اجرا میشود افزود: زیبایی و استاندارد بودن این گواهینامهها، تلفیق تمام گواهینامهها در یک گواهینامه، اجرای ماده 27 آیین نامه راهنمایی و رانندگی مبنی بر تقسیم گواهینامهها به 5 گروه، درج اطلاعات اولیه، کاهش حجم خطاهای ماموران، امکان پرداخت الکترونیکی جرایم، استفاده به عنوان یک سند احراز هویت و امکان ابطال و غیرفعال کردن گواهینامه چه به صورت هوشمند و چه به صورت خود به خودی پس از پایان مهلت انقضا و ... از جمله مزایای اصلی این گواهینامهها خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه سوابق رانندگی افراد در گواهینامههای هوشمند درج میشود گفت: اطلاعات بیومتریک افراد شامل اثر انگشت، گروه خونی و بیماری خاص علاوه بر اطلاعات تخلفاتی در چیپ این گواهینامهها درج میشود.
جانشین رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: بر این اساس تمامی متقاضیان گواهینامه «ب 1» که در آزمون رانندگی آموزشهای رانندگی در شهر تهران از روز دوشنبه 18 خردادماه سالجاری پذیرفته میشوند باید علاوه بر اثر انگشت، اطلاعات پزشکی کامل شامل گروه خونی و بیماری خاص خود را برای صدور گواهینامه هوشمند ارائه کنند چرا که در غیر این صورت امکان صدور گواهینامه هوشمند برای آنها وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: هماهنگیهای لازم در این خصوص با آموزشگاههای رانندگی صورت گرفته است.
جانشین رئیس پلیس راهور ناجا در پایان تصریح کرد: در مرحله بعدی برای تعویض و المثنی گواهینامه در شهر تهران و پس از آن در کل کشور طرح صدور گواهینامه هوشمند اجرا میشود.